2 Cara Efektif Tingkatkan Komisen Affiliate Secara Berterusan

Dunia affiliate yang ideal tidak mensyaratkan untuk memiliki laman web sendiri

thumbnail

Dunia affiliate yang ideal tidak mensyaratkan untuk memiliki laman web sendiri untuk berjaya dalam affiliate, hal-hal urusan dengan pelanggan, jaminan bayaran balik dan juga pembangunan dan penyelengaraan produk. Ada beberapa perkara mudah untuk melancarkan perniagaan online dan memperolehi lebih banyak keuntungan.

Saya andaikan anda telah menyertai program affiliate, apakah tindakan yang anda harus lakukan seterusnya ? Pastilah anda ingin tingkatkan komisen dua kali ganda atau tiga kali ganda kan ? Bagaimana cara untuk memperolehinya ?

Berikut adalah beberapa perkara untuk mempertingkatkan jualan untuk komisen affiliate anda secara berterusan.

1) Tahu penyedia program affiliate yang terbaik serta produk yang berkualiti. Kebanyakan ejen affiliate suka mempromosikan program yang memudahkan untuk kita mencapai sasaran jualan berganda dalam masa yang singkat.

Terdapat beberapa faktor yang perlu diberi perhatian untuk memilih program affiliate. Pilihlah program yang menyediakan menyediakan struktur komisen yang mulia, menyediakan produk-produk yang sesuai dengan sasaran pelanggan anda sendiri dan mempunyai rekod prestasi yang kukuh dari segi pembayaran komisen affiliate kepada ejen-ejen affiliate dengan mudah dan tepat pada masanya.

Jika program affiliate tidak menepati ciri-ciri di atas anda tidak digalakkan untuk menyertainya.

Terdapat beribu-ribu penyedia program affiliate di luar sana dan pilihlah program yang berbaloi untuk pelaburan pengiklanan anda kelak.

Tulis beberapa laporan ataupun ebook percuma yang ringkas untuk diedarkan di website anda. Ini adalah langkah persaingan yang sihat jika anda melakukan promosi affiliate yang sama dengan ejen affiliate yang lain.

Jika anda dapat menyediakan laporan ringkas tentang produk yang anda ingin promosikan, anda telah berjaya menjadikan diri anda unik dan lain dari ejen affiliate yang lain.

Sediakan laporan yang memberi manfaat kepada mereka yang berminat secara percuma. Tunjukkan jalan penyelesaian kepada masalah yang mereka hadapi. Jika boleh selitkan beberapa produk cadangan di dalam laporan itu. Melalui cara ini anda berpotensi membina kredibiliti anda. Pelanggan akan  mula percaya kepada anda dan akan menerima cadangan produk yang akan anda tawarkan.

 

2) Kumpul dan simpan email pelanggan yang memuat turun laporan atau ebook anda. Mengikut pakar pemasaran kebanyakan tidak membeli untuk permintaan yang pertama. Anda perlu menghantar paling kurang  lebih 6 mesej sebelum mendapat jualan.

Inilah sebab mengapa anda perlu mengumpul email mereka yang berjaya memuat turun laporan dan ebook percuma anda. Tujuannya supaya anda boleh melakukan susulan untuk mengingatkan mereka membeli produk yang anda jual kelak.

Dapatkan maklumat prospek anda sebelum menghantar mereka terus ke laman web pemilik produk affiliate. Perlu diingatkan bahawa anda menyediakan iklan percuma bagi pemilik yang menjalankan program affiliate. Anda cuma dibayar setelah anda berjaya mendapatkan jualan. Jika anda menghantar mereka terus ke laman pemilik produk, anda mungkin akan kehilangan prospek yang anda kumpul selama-lamanya.

===================================================================
11 Teknik Rahsia Jana 4-5 Angka Sebulan Dari Program Affiliate Secara Konsisten 
===================================================================

Ramai yang putus asa untuk menjana pendapatan lumayan dari program affiliate. Saya ingin mencadangkan kepada anda produk yang sentiasa evergreen untuk anda menjana income lumayan dari program affiliate.

Ia diterangkan secara video oleh pakar affiliate yang terbukti menjana pendapatan lumayan 4-5 angka sebulan secara konsisten. 

Produk ini boleh dianggap sebagai jalan penyelesaian untuk anda agar turut menjana pendapatan lumayan dengan hanya menjual produk orang lain. Yelah..ekonomi sekarang ini semakin laman semakin mencabar. Pasti anda tercari-cari idea dan peluang untuk menjana income sampingan ataupun sumber utama pendapatan anda.

Jika anda ingin mendapatkan maklumat lanjut mengenai produk ini sila layari www.kursusaffiliate.com.my sekarang !

 Terima kasih kerana sudi melayari laman blog saya. Semoga apa yang saya kongsikan di blog ini membantu anda kelak. Insyaa Allah.

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge